32.2 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 18:16

Mihai Tudose cere demisia Guvernului Cîțu

spot_img

Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, cere demisia Guvernului Cîțu după eșecul înregistrat la Bruxelles pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Într-o postare pe Facebook, Tudose avertizează că România ratează încasarea a 4 miliarde de euro, “gura de oxigen de care are atâta nevoie”. 

“Guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furca, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc. Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va aproba primele planuri depuse, ceea ce înseamnă că țările respective vor primi rapid prefinanțările de 13%. Deci România tocmai ratează încasarea a 4 miliarde de euro, gura de oxigen de care are atâta nevoie”, arată Mihai Tudose. 
 
“Unii vor fi cu banii, ai lui Ghinea cu rescris proiecte, doar-doar reușesc la restanță…
Ne mai permitem, ca țară, să continue batjocura asta de guvernare? Demisia, incompetenților!
La gargară primii, dar la temele cruciale ale anului – PNRR și vaccinare – ne-ați adus în coada Europei!”, este concluzia fostului premier. 
 

Comisia Europeană a trimis înapoi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)  pe care România l-a depus zilele trecute, cu observații multiple. Cuprinde multe sume nejustificate, unele sunt supraestimate, lipsesc metodologiile de calcul și au fost furnizate informații neclare legate de proiecte. Acestea sunt câteva dintre observațiile pe care oficialii de la Bruxelles le-au făcut pe marginea documentului.

Raluca Dan