8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:11
No menu items!

Mihai Tudose: “Avem oameni pentru trei guverne”

spot_img

Fostul premier Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că PSD este pregătit să intre la guvernare. El a precizat, însă, că, până acum, social-democrații nu au fost contactaţi de PNL pentru discuţii privind o eventuală coaliţie.

„Înțeleg că cei de la PNL vor să se vadă întâi cu USR. Ok, nu am înțeles de ce sunt ei lideri în aceste negocieri. Nu va închipuiți că noi stăm 24 de ore la Kiseleff și așteptăm un telefon. Să vină domnul președinte în țară, să convoace consultări.

Vor să avem negocieri înainte, în regulă. Ceea ce pot să va asigur este că vor fi făcute publice locul și data întâlnirii. Vom anunța înainte.

Nu am stabilit cine se duce la guvern. Nu s-a făcut la noi o listă, nu s-a vorbit nimic, nu s-a negociat nimic.

Ne întâlnim cu ei (cu liberalii – n.r.). Dacă se degajă o formulă de guvernare, acceptăm să intrăm la guvernare. Avem oameni pentru trei guverne, nu pentru unul singur. După ce vorbim cu ei, ne întoarcem la partid, convocăm forul de conducere al partidului și vedem ce facem. Vedem ce vor ei de la viaţă, dacă, după aia, conducerea partidului va primi un mandat, va urma o nouă tură de negocieri.

Ideea de a intra la guvernare nu este pentru a salva PNL, este pentru a salva ţara. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie, deciziile le va lua partidul”, a declarat Mihai Tudose. 

Raluca Dan