29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:14

Mihai Tudose: “Armistițiul tarifar dintre SUA și UE deschide perspectiva unui comerț transatlantic cu mai puține restricții”

spot_img

Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, subliniază, miercuri, într-o postare pe Facebook, importanta închiderii, în cadrul Summit-ului UE-SUA, a disputei comerciale dintre Boeing și Airbus, un rezultat extrem de important al reuniunii căreia guvernanții români nu i-au acordat, însă, nicio importanță. 

“Un rezultat concret al Summit-ului UE-SUA, la care guvernul Cîțu s-a uitat ca la tv, precum Naționala noastră de fotbal la Campionatul European!
E vorba de închiderea, ieri, la Bruxelles, a uneia dintre cele mai îndelungate dispute comerciale din istorie, războiul Boeing-Airbus, care a declanșat, în ultimii 17 ani, o spirală de miliarde de dolari a taxelor reciproce.
Armistițiul tarifar pentru următorii cinci ani dintre SUA și UE deschide perspectiva unui comerț transatlantic cu mai puține restricții”, subliniază Mihai Tudose.
 
“Ce treabă are guvernul Cîțu cu asta? Cam câtă are și cu Euro 2020/2021: baștanii clipei vor la tribuna oficială, să-i vadă vecinii la tv. Dar cei ce contează sunt pe teren…”, mai arată fostul premier, în textul intitulat sugestiv “Spectator”. 
 
Raluca Dan