20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:13
No menu items!

Mihai Tudose, analiza politică a săptămânii trecute. Ironii dure la adresa Guvernului Cîțu

spot_img

Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, a punctat, luni, într-o postare pe Facebook, o serie de gafe ale unor miniștri importanți, dar și ale premierului Cîțu, erori care denotă aroganța membrilor Executivului și au consecințe dramatice asupra vieții românilor. „Concluziile vă aparțin, dragi români. O săptămână bună tuturor celor care n-au avut șansa să o privească în ochi pe Raluca Turcan! Ceilalți sunt irecuperabili, marcați pe viață, osândiți să trăiască cu acea imagine...”, este, de altfel, concluzia lui Mihai Tudose, formulată într-o notă extrem de ironică. 

Iată șirul de gafe punctat de Mihai Tudose:
 
„Ministrul Sănătății s-a ridicat după nici zece minute de conferință de presă, la Craiova, și a plecat din cauza unei întrebări despre evaluările directorilor DSP. Dacă ministrul Sănătății nu răspunde la întrebarea asta, atunci cine? La ieșire, Ioana Mihăilă l-a ignorat țâfnoasă pe asistentul medical care o întreba: ”Doamna ministru, noi când ne primim banii?” Dacă ministrul Sănătății nu răspunde nici la întrebarea asta, atunci cine?
 
Incidentul a avut loc vineri, în aceeași zi în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, le spunea sindicaliștilor, la Deva: ”Aveți șansa să mă priviți în ochi. Câți au șansa? Nu toată lumea. Deci, aveți șansa să mă priviți în ochi”. Ziceați că pesediștii sunt aroganți? Luați de la PNL și USR!
 
În aceeași inspirată zi de vineri, premierul Cîțu amenința de la Zalău: „Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veți merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii își pun mari speranțe, să tratați cu mare, mare atenție toate observațiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm”. Ce vorbești, puștiule, gata cu joaca?!
 
Asta după ce același Florin Cîțu postase halucinant: ”Vești extraordinare din economie! Investițiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Continuăm în acest ritm și depășim cele mai optimiste estimări de creștere economică”. Ce-ți mai duduie trotineta, Florinele! Ăsta-i ca șoricelul care țopăie fălos pe lângă elefant și-i zice: tropăim, tropăim?!…
 
Dar exemplarele astea pe mâna cărora, dintr-o nefericită întâmplare, se află țara sunt eclipsate de lăudărosul și găunosul lor coleg Ghinea. Iată cum explica ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene eșecul PNRR, tot vineri (ce v-a mai priit ziua!): ”PNRR nu este ca un cozonac pe care îl gătești la cuptor pe o tavă și e tot rotund. Înseamnă cele 15 componente și capitolele transversale. Unele sunt mai bune, pentru că ministerele de linie au lucrat mai serios, altele sunt mai puțin coapte și trebuie să le aducem la o formă care să fie acceptabilă”. Și insistă: Nu ascund că au fost ministere care au luat mai în serios exercițiul cu costurile și altele care nu l-au luat la fel de serios”.
 
Raluca Dan