Mihai Tudose, afaceri cu oameni din zona serviciilor secrete

Deputatul PSD Mihai Tudose, propus de PSD pentru funcția de prim-ministru, are sau a avut legături de afaceri cu oameni din zona serviciilor secrete.

Potrivit datelor din Registrul Comerțului, Mihai Tudose este asociat în firma 1001 Net România SRL, alături de sociologul Romulus Florian Oprică, Dragoș Secăreanu, director la compania de asigurări Generali, și George Sicoe. În firmă a intrat și societatea Saga Trans, în care asociați sunt Gabriel Vlase, Iuliea Ștefan și Liviu Doroș, membru al SIF Moldova.

Firma, care se ocupă de activități legate de baele de date, a fost fondată în 2006 de Mihai Tudose alături de mai mulți asociați, printre care și fostul președinte al Comisiei de control a activității SRI, Georgian Pop, dar și fostul președinte al Comisiei de control a activității SIE, Gabriel Vlase, cunoscut ca om de case al lui Viorel Hrebenciuc, fostă eminență cenușie a PSD. De altfel, Vlase apare în dosarul retrocedărilor, în care Hrebenciuc a fost trimis în judecată.

Liviu Doroș, este potrivit presei centrale, fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doroș, şef timp de opt ani al SRI Bacău. A fost și președinte al grupului de firme Gelsor, al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

De altfel, Tudose a mai fost asociat în firma Akma Consulting SRL, cu Elena Ene Mocanu, soacra lui Traian Severin Lungu, fost adjunct al SRI Brăila.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU