18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 21:29

Mihai Tudose acuză: Documente livrate în PNRR de KPMG și Franklin Templeton Investments

spot_img

Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, a declarat, joi, într-o conferință de presă la sediul partidului, că o parte dintre documentele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prezentate miercuri de Guvernul Cîțu sunt livrate de firme precum KPMG și Franklin Templeton Investments. Așa reiese din analiza semnăturilor electronice ale documentelor. Asta, în condițiile în care în PNRR „sunt prevăzuți 1.200 de euro/zi pentru consultanți externi”, după cum a explicat Tudose. 

„Orice document electronic are provenienta, cine l-a scris, de unde a venit”, a spus Mihai Tudose. Pe partea de „unitate de producere a hidrogenului verde”, documentul „e făcut de Franklin Templeton Investments”, a declarat acesta. Tudose a mai spus că un studiu de analiză de fezabilitate pe un „proiect de stocare de energie electrică în baterii” este „făcut de KPMG, livrat ca atare”.

În ceea ce privește un proiect privind o unitate de hidrogen verde pe platforma Cernavodă, acesta ar fi „facut tot de băieții de la Templeton”, a mai declarat fostul premier. 

Mai mult, Mihai Tudose a susținut, cu print-screenuri de pe site-ul guvernului, că unele părţi ale PNRR nu sunt altceva decât copy-paste după programe de reformă vechi de mai bine de 15 ani.

“Noi am început să citim, în ideea în care domnul ministru Ghinea a recunoscut ieri că nu a citit tot, la fel a spus și azi domnul Cîțu”, a mai adăugat Mihai Tudose. 

Despre moțiunea de cenzură

Mihai Tudose a răspuns apoi şi întrebărilor jurnaliștilor, legate de data exactă când va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, anunţată de PSD pentru 14 iunie.

„Moțiunea de cenzură este clar că nu trece decât cu voturi care inițial au susținut majoritatea”, a spus europarlamentarul PSD. Potrivit acestuia, PSD speră că „oamenii de bun simț” din băncile arcului guvernamental,  parlamentari cărora începe să le fie rușine să mai iasă pe stradă, să dea ochii cu electoratul”, vor pune umărul la dărâmarea Guvernului.

“Asta dacă nu cumva liderii parlamentari îi vor împiedica să intre în sală, ca nu cumva să se manifeste la urne cu biluțele așa cum le dictează conștiința”, a continuat Mihai Tudose.

Despre acuzațiile lui Cîțu la adresa primarilor PSD care nu se implică în campania de vaccinare

„Eu cred că se pregătește cu această declarație să ne acuze zilele viitoare că tot din cauza noastră a plouat foarte tare în ultimul timp. E evident că în primele luni când lumea se bătea să se vaccineze a fost meritul lor, iar acum când nimeni nu mai vrea, datorită campaniei absolut penibile pe care o face guvernul, acum e de vină opoziția (…) Îs nebuni, pur și simplu”, a spus Mihai Tudose, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. 

“Dacă nu mai sunt întrebări și va păstrați pentru conferința lui Cîțu, vă mulțumesc mult!”, și-a încheiat fostul premier declarațiile. 

Raluca Dan