24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 14:58

Mihai Tudose: “A mai „duduit” economia chiar înainte de criza financiară, care ne-a prins complet descoperiţi”

spot_img

Fost premier și europarlamentar PSD, Mihai Tudose critică, într-o scurtă analiză, modul în care premierul Florin Cîțu și anumiți miniștri-cheie, precum cel al economiei, manageriază situația economică a României. “A mai „duduit” economia chiar înainte de criza financiară, care ne-a prins complet descoperiţi, tot din cauza unui guvern liberal”, este una dintre concluziile analizei postate, marți, de Tudose pe contul său de Facebook. 

“În ţara asta vlăguită de pandemie, există şi un român fericit. Cu nonşalanţa iresponsabilităţii, ne spune de la obraz că economia stă nu bine, ci atât de bine că suntem unici în UE. Nu doar că am recuperat ce s-a pierdut din cauza pandemiei, ci ne ducem de-a dreptul spre boom economic. De ce o mai fi nevoie să ne împrumutăm atunci în neştire? Pentru că ne permitem, răspunde contabilul groazei. Încă nu ne sufocă datoria. Ce va fi mâine, Domnul cu mila. Până atunci, Cîţu minte halucinant: ne împrumutăm, zice, la dobânzi foarte mici”, arată Mihai Tudose. 
 
Fostul premier reamintește de avertismentele adresate României de Banca Centrală Europeană și Eurostat, legate de împrumuturile scumpe făcute de Guvernul Cîțu. 
 
“Degeaba avertizează Banca Centrală Europeană şi Eurostat că România se împrumută cel mai scump din UE: cu 2,84% dobândă în aprilie, faţă de media UE de 0,35%! Degeaba creditorii se uită îngrijoraţi la ritmul nesustenabil de îndatorare: 31 de miliarde euro în ultimul an şi jumătate – adică peste un sfert din datoria publică a României! Degeaba ministrul Economiei atrage atenţia că ajutoarele de stat pentru firme, prin Măsura 2, au fost lansate fără să existe finanţarea necesară: „o greşeală a statului român”, ridică din umeri Năsui. Dar, dom’ ministru, cine e statul, cine răspunde pentru greşeală?…”, subliniază fostul premier. 
 
“Aşa va ridica din umeri şi Cîţu, când va veni dezastrul pe care-l construieşte, zi de zi, cu o hărnicie diabolică: statul român a greşit. A mai „duduit” economia chiar înainte de criza financiară, care ne-a prins complet descoperiţi, tot din cauza unui guvern liberal.
Acum mergem spre „boom”. Cîţu nu se joacă: până nu face ţara bum, el nu se lasă..”, concluzionează Mihai Tudose în postarea publicată sub titlul: “Duduie, Cîţule, duduie? Vezi că face bum!”

 

Raluca Dan