15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023 - 4:59
No menu items!

Mihai Sandu Niţă, fost prefect de Ilfov, a fost trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu

spot_img

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, vineri, pe fostul prefect al judeţului Ilfov Mihai Sandu Niţă, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și alți angajaţi ai instituţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihai Sandu Niţă.

La data faptelor, acesta era prefect al judeţului Ilfov.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu – dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Eugen Stan, la data faptelor şeful serviciului juridic din cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, este acuzat pentru complicitate la aceeaşi infracţiune.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată şi Dragoş Emil Anghelescu, la data faptelor funcţionar în cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, în formă continuată, Iuliana Nedelcu, la data faptelor funcţionar în cadrul instituţiei prefectului judeţului Ilfov, pentru fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.