26.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 19:28
No menu items!

Mihai Mălaimare a demisionat din funcția pe care o deținea la CNA

spot_img

Mihai Mălaimare a demisionat din funcția pe care o deținea la CNA

Casa de avocatură care îl reprezintă pe Mihai Mălaimare, membru CNA, a informat că acesta și-a dat demisia din funcția pe care o avea în cadrul Consiliului, din motive de incompatibilitate.

Avocatul său a precizat: „decizia de a demisiona a survenit ca urmare a faptului că Agenția Națională de Integritate a comunicat domnului Mălaimare că a inițiat o cercetare în ceea ce îl privește, cu suspiciunea de incompatibilitate între funcția de membru al C.N.A. și aceea de manager al Teatrului Masca”.

„Deși domnul Mălaimare consideră că nu a încălcat dispozițiile legale privitoare la incompatibilitate, situație în care califică această cercetare ca fiind neîntemeiată și își rezervă dreptul să conteste, în conformitate cu dispozițiile legale, orice act ar putea fi emis de A.N.I. în legatură cu acest aspect, domnia sa nu dorește ca declanșarea acestei proceduri să atingă în niciun fel imaginea Consiliului Național al Audiovizualului și nici pe cea a Guvernului României care l-a propus și i-a susținut numirea în aceasta funcție, motiv pentru care a demisionat din funcția ocupată”, relatează portalul paginademedia.ro.

Este al doilea director de teatru care își dă demisia ca urmare a verificărilor inspectorilor de integritate. Mircea Diaconu, directorul Teatrului Nottara, a renunțat la mandatul de ministru al Culturii, în prima lună de guvernare, și din cea de senator, în luna decembrie, în urma unei decizii definitive privind incompatibilitatea sa.

O.D.