14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:16

Mihai Gâdea: “Chirurgul Mircea Beuran va fi repus în funcție și va primi toate salariile de la concediere”

spot_img

Chirurgul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, în 2020, fost preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, a câștigat în instanță repunerea în funcție și plata tuturor salariilor de la concediere, a anunțat Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

Profesorul Mircea Beuran, demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană, a fost reclamat apoi, la o lună distanță, de un medic, pentru o mită de 10.000 de euro şi a fost audiat de DNA.

Procurorii anticorupție l-au trimis apoi în judecată pentru luare de mită, sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti a decis să oblige Spitalul Floreasca la despăgubirea medicului Mircea Beuran cu salariile de care ar fi beneficiat timp de 5 luni ca şef al Secţiei de Chirurgie. Perioada este calculată din momentul în care a rămas fără funcţia de conducere, ca urmare a sancţiunii de către Ministerul Sănătăţii şi până la expirarea de drept a mandatului.

Decizia este executorie.