23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:23
No menu items!

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, audiați la DNA. Antena 3, urmărită penal UPDATE

spot_img
Mihai Gâdea, audiat la DNA
foto: inpolitics.ro
  • UPDATE

Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, într-un comunicat remis joi, că procurorii au extins urmărirea penală în dosarul „Antena Group – RCD&RDS” și împotriva postului de televiziune Antena 3, pentru complicitate la șantaj.

„În cauza penală referitoare la infracțiunea de șantaj reținută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât și cu privire la învinuiții VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL și persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A. și S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013 și 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A. în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj”, se precizează în comunicat DNA.

Potrivit ordonanței procurorilor, „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică”. „Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului.
În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicității materialele compromițătoare care să o vizeze”, se mai arată în comunicat.

„Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor știri, materiale cu caracter denigrator la adresa părții vătămate.  În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menținerii și amplificării stării de temere induse părții vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 și pe cele aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupție în care ar putea fi implicată partea vătămată”, mai precizează anchetatorii.

  • UPDATE

Postul de televiziune Antena 3 a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru complicitate la șantaj. Directorul postului de televiziune, Mihai Gâdea, a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că are în continuare calitate de martor în această cauză.

  • UPDATE

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat de procurori pentru audieri în dosarul în care este acuzat de şantaj directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

 La intrarea în sediul DNA, Ciuvică a declarat că publică anchete când vrea el, indiferent de programul procurorilor. „Nu o să dau socoteală nimănui când public şi de ce public”, a afirmat Ciuvică răspunzând întrebării puse de un ziarist cu privire la publicarea unei anchete în aceeaşi zi în care a fost ridicat de procurori Sorin Alexandrescu.

Directorul Antena3, Mihai Gâdea, este audiat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor în dosarul în care directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

În același dosar, Camelia Voiculescu este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, alături de ea fiind cercetate şi SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL, tot pentru şantaj, potrivit DNA.

 

C.I.