0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:52
No menu items!

Mihai Fifor: “Pe milioanele de români votanți ai PSD-ALDE i-a întrebat cineva ce vor?”

spot_img

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a scris marți pe Facebook că democrația înseamnă respectarea voinței cetățenilor exprimată prin vot și s-a întrebat dacă alegătorii coaliției de guvernare își doresc anularea votului lor sau căderea Guvernului.

„Am înțeles că în spatele protestatarilor din Piața Victoriei, cărora le respect dreptul de a protesta pașnic, ar fi milioane de români nemulțumiți de activitatea guvernamentală. Alte milioane decât cele multe care au votat legitim Programul de guvernare PSD-ALDE în decembrie 2016, bănuiesc. Dar, oare, pe aceste milioane de români, votanți ai majorității parlamentare PSD-ALDE, i-a întrebat cineva ce vor? Dacă vor că votul lor, exprimat democratic, să fie anulat doar pentru că așa consideră necesar cei prezenți în Piață Victoriei, cărora, repet și subliniez, le respect dreptul la opinie și dreptul a protesta pașnic? Pe milioanele de români mulțumiți de măsurile luate de Guvern în luni de zile de guvernare sub asediu, i-a întrebat cineva? Sau aceste milioane de cetățeni nu contează, dacă nu interpretează pe voci refrenul consacrat (știm cu toții care…) Dar dacă ei nu vor căderea guvernului?”, a scris ministrul apărării, Mihai Fifor, marți pe Facebook. 

Ministrul a precizat că PSD și ALDE guvernează conform mandatului încredințat de Parlament.

Înțeleg că se cere respectarea statului de drept. Perfect. Prin urmare, și a democrației și a instituțiilor statului. În acest caz, nu pot decât să reamintesc tuturor că democrație înseamnă alegeri libere, înseamnă vot și, mai ales, înseamnă respectarea voinței cetățenilor exprimată prin vot. Asta ne spun Constituția și celelalte legi ale statului european România. Prin urmare, guvernăm, conform mandatului încredințat de Parlamentul României. Guvernăm pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare, așa cum ne-au mandatat milioane de votanți. Guvernăm în spiritul respectării tuturor angajamentelor pe care România și le-a asumat că țara membră a Uniunii Europene și a NATO. Și, mai ales, guvernăm respectând Constituția României, legea fundamentală, care, ne place sau nu, este piatra de temelie a democrației”, a conchis Fifor.

R.D.