5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 14:39
No menu items!

Mihai Fifor, măsuri drastice după tragediile de la Caracal: Toți transportatorii de persoane vor fi verificați

spot_img

O acțiune amplă de verificare a tuturor transportatorilor de persoane a început vineri dimineața în toată țara.

Ministrul afacerilor interne, Mihai Fifor, a făcut anunțul pe Facebook. Acțiunea este o decizie luată după disparițiile de la Caracal și  îi vizează pe transportatorii ilegali de persoane.  

Poliția începe astăzi verificarea transportatorilor ilegali de persoane în toată țara.

Desfășurată timp de 8 zile în primă fază, acțiunea vizează depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări, dar și pe traseele de deplasare a acestor autovehicule.

Polițiștilor rutieri, de ordine publică, de investigare a criminalității economice și de la transporturi li se vor alătura și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, a scris ministrul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook. 

Și reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, vineri, într-un comunicat de presă că ministrul a cerut Poliției să demareze acțiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane și să comunice public, în mod constant, rezultatele și sancțiunile aplicate. 

Desfășurate în toată țara, acțiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. În același timp, vor fi sancționate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

În controalele din trafic, dar și de la sediile societăților comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât și firmele care realizează astfel de activități, contra cost, fără licență și autorizație de transport.

Acțiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare și debarcare a pasagerilor din stațiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, vor fi angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă“, au arătat oficialii MAI.