Mihai Fifor, ironii la adresa lui Liviu Pop în ședința de la Interne. Ce a spus ministrul educației despre posibila plecare din Guvern

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, audiat la Parchetul General
foto: rnews.ro

Ministrul educației, Liviu Pop, a anunțat joi, la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că mai multe unități școlare din țară au fost închise din cauza viscolului. Graba cu care prezenta situația i-a adus, însă, ironia premierului interimar, Mihai Fifor. 

Avem situaţii punctuale unde, din cauza viscolului, lipsa energiei sau a defecţiunilor de la centrala termică, s-a hotărât la nivelul unităţilor şcolare din unele judeţe să se suspende cursurile. Fac precizarea că, din punct de vedere al actului educaţional, lucrurile nu sunt afectate, se vor recupera cursurile în toate aceste unităţi şcolare. Ţinem legătura şi cu inspectorii şcolari şi cu directorii de unităţi şcolare. Punctual, dacă e nevoie, în fiecare judeţ, putem interveni, (…) în general în grădiniţele din sate unde nu s-a putut asigura transportul elevilor. Totul este, din punctul meu de vedere, sub control. Colegii sunt conectaţi la ceea ce se întâmplă acolo. (…) Am făcut recomandarea profesorilor să nu pună absenţe elevilor în catalog, mai ales în situaţia elevilor care au întârziat faţă de programul normal“, a precizat Liviu Pop.

Fifor i-a cerut, însă, să prezinte şi o situaţie a şcolilor unde cursurile au fost suspendate: “În Galaţi sunt 15 unităţi şcolare, în Argeş o unitate şcolară, în Bacău cinci, în Sibiu – trei, în Vrancea – două grădiniţe, în Harghita – trei unităţi şcolare, în Prahova – una, în Vâlcea – trei, în Iaşi – 15 unităţi şcolare, în Tulcea – şapte, la Braşov – trei unităţi şcolare, în Vaslui – 19 şi în Constanţa – opt”, a început Pop să citească precipitat, de pe un document pe care îl avea în față. „Se grăbește domnul ministru, ca nu cumva să se închidă și altele (școli – n.r.)”, l-a întrerupt, la un moment dat, Fifor. 

La ieşirea din sediul MAI, întrebat de jurnalişti pe această temă, ministrul educaţiei a precizat că în prezent sunt 88 de unităţi şcolare din 14 judeţe închise din cauza vremii nefavorabile. 

Întrebat și despre o posibilă schimbare a sa din funcție, Liviu Pop a precizat că așteaptă decizia Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD de luni, 22 ianuarie. „CEx-ul va decide. Nu sunt în Guvern pe persoană fizică. Important e să se pună în practică programul de guvernare”, a spus Pop. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU