22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:29
No menu items!

Mihai Fifor i-ar fi acordat ilegal protecția Jandarmeriei lui Alexandru Cumpănașu

spot_img

Fostul ministru de interne Mihai Fifor ar putea fi chemat să dea explicații pentru că i-a aprobat lui Alexandru Cmpănașu, persoană fizică, asigurarea temporară a protecției, cu echipe ale Jandarmeriei. Conform unui răspuns al actualului ministru de interne, Marcel Vela, la întrebarea deputatului Florin Claudiu Roman, Fifor s-a folosit de o preorgativă a legii referitoare la amenințările directe primite de persoane fizice.

„În urma solicitării persoanei la care faceți referire în întrebare (n.r. Alexandru Cumpănașu), pentru asigurarea protecției ca urmare a existenței unor amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală, în conformitate cu art. 19, alin (2) din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care prevede că «La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul Afacerilor Interne poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale (…)», i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei Române.”

Cumpănașu a candidat și la alegerile prezidențiale, clădindu-și campania doar pe tragedia rudei sale Alexandra Măceșanu, victima de la Caracal. El s-a plâns public la acel moment că este amenințat, astfel că ministrul Fifor i-a pus la dispoziție o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și un automobil de lux Volkswagen Touareg.

E. Stan