8.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021 - 23:19

Mihai Fifor: Cu siguranță voi semna plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu

Mihai Fifor_SZ

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind tranzacțiile cu terenuri din comuna Nana (județul Călărași), Mihai Fifor, a anunțat, luni, că va semna plângerea penală pe care parlamentarii PSD o vor depune pe numele președintelui Traian Băsescu în urma afirmațiilor pe care acesta le-a făcut la adresa senatorului Gabriela Firea.

Cu siguranță. Nu poți fi de acord, ca parlamentar, într-o țară care se dorește stat de drept, cu astfel de lucruri cum au fost cele de aseară, respectiv cu amenințarea unui coleg, membru într-o comisie parlamentară, cu modul acesta de ingerință în treburile Parlamentului care până la urmă are activitatea sa foarte bine definită. Nu este acceptabil ca președintele României să facă astfel de afirmații , indiferent față de care membru al comisiei sau față de care parlamentar.

Mihai Fifor

președinte Comisia Nana

 

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre tentativa de intimidare făcută de Traian Băsescu asupra unui membru al comisiei de anchetă, Fifor a declarat că “nu poți fi de acord cu o asemenea chestiune”, precizând că “o comisie parlamentară are un rol foarte bine definit și are o activitate dată, printr-un mandat, de către Parlamentul României”.

Nu mi se pare deloc în regulă ca cineva, oricine ar fi această persoană, să încerce într-un fel sau altul să amenințe sau să intimideze un membru al unei comisii parlamentare. Cu siguranță nu sunt de acord cu astfel de practici“, a adăgat Mihai Fifor.

În ceea ce privește raportul comisiei de anchetă cu privire la tranzacția efectuată de Ioana Băsescu , Fifor a spus acesta urmează să fie finalizat, după ce Comisia va primi documentele solicitate de la ANAF.

Așteptăm o serie de documente de la ANAF, pe care comisia le-a solicitat și sperăm ca în urma acestei analize să putem să tragem o concluzie finală, pentru a putea finaliza acest raport pe care urmează să-l depunem la Birourile reunite ale Parlamentului“, a completat Mihai Fifor.

Întrebat de jurnaliști dacă mai susține faptul că acel contract a fost lovit de nulitate, președintele Comisiei Nana a precizat că a discutat mai mult despre “modul în care s-au emis titluri de proprietate care în spate au documente ce nu sunt tocmai în regulă” și a adăugat: “făceam referire la ce constata și Corpul de Control al premierului, respectiv că sunt în jur de 60 de hectare de teren ale căror titluri de proprietate nu sunt emise legal“.

Din acest punct de vedere putem să discutăm despre hotărârea unei instanțe care să poată să decidă dacă tranzacția asta se poate anula sau nu, și mă refer la tranzacția dintre Berfige și vânzătorii de teren din comuna Nana. Toate acestea sunt concluzii pe care urmează să le tragem și după ce avem toată documentația de la ANAF”, a conchis Mihai Fifor.

Daniela Marinescu