23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:06

Mihaela Moraru Iorga, despre cazul inspectoarei Focică: “Sunt uimită că nu și-a apărat independența”

spot_img

Prezentă, joi, la instanţă pentru procesul în care a contestat revocarea din DNA, procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat, cu referire la cazul inspectoarei Focică, că este uimită de faptul că aceasta nu şi-a apărat independenţa, acesta “fiind un pericol mai mare decât orice altceva”.

“Ceea ce pot să vă spun este că eu sunt mai degrabă uimită de faptul că inspectorul respectiv nu a apelat la drepturile pe care le avea, nu şi-a exercitat şi nu şi-a apărat independenţa. Acesta este un pericol mai mare decât orice altceva”, a declarat, joi, procurorul Mihaela Moraru Iorga, prezentă Curtea de Apel Bucureşti, unde se dezbate contestaţia înaintată de ea la decizia procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din Direcţie.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Magistraților din România (AMR) au cerut, joi, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze “de îndată” în vederea apărării independenței justiției în cazul pretinselor presiuni care ar fi fost exercitate de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra procurorului inspector Mihaela Focică.