13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 7:06

Migranți ilegali, descoperiți într-un camion cu numere de înmatriculare românești la granița Bulgariei cu Turcia

spot_img

Poliția bulgară de frontieră a reținut 29 de migranți ilegali la frontiera cu Turcia, 17 dintre ei fiind depistați într-un camion cu numere de înmatriculare românești, la punctul de trecere Lesevo, se arată într-un comunicat al Ministerul de Interne de la Sofia, citat de Agerpres.

Cei 17 migranți, care nu aveau asupra lor acte de identitate, au declarat că sunt cetățeni sirieni. Ei au fost reținuți la secția de poliție din Elhovo (sudul țării).

Potrivit agenției de presă BTA, autoritățile au efectuat un test cu analizorul de gaze în interiorul camionului, iar rezultatele au indicat valori ridicate de dioxid de carbon.

Ministerul bulgar de Interne mai precizează că alți 12 migranți ilegali au fost reținuți la punctul de frontieră Kapitan Andreevo. Nici ei nu aveau acte de identitate, declarându-se irakieni. Șoferul care îi transporta a fost arestat pentru 72 de ore.

Joi, poliția de frontieră bulgară a anunțat reținerea, la același punct de frontieră, a 43 de migranți ilegali ascunși într-un tren de marfă, care a intrat în noaptea de miercuri spre joi din Turcia în Bulgaria.

Potrivit ministrul bulgar de interne Rumiana Bacivarova, Bulgaria a solicitat asistență financiară din partea Comisiei Europene pentru a-și întări securitatea la frontiera cu Grecia și pentru a se evita crearea unei rute alternative de migrație, după închiderea celei prin Balcanii de Vest.

R.D.