17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 11:52
No menu items!

Miercuri începe prima sesiune de înregistrare online a cererilor pentru ajutoare de minimis

spot_img

Miercuri începe prima sesiune de înregistrare online a cererilor pentru ajutoare de minimis

Miercuri, 28 august, la ora 08:30, se deschide prima sesiune de înregistrare online a cererilor de acord pentru finanțare în cadrul programului de ajutoare de minimis. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de Ministerul Finanțelor Publice pe această temă:

”Aplicaţia de completarea on-line a Cererii de acord pentru finanţare în baza H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare, poate fi accesată la linkul: http://minimis.mfinante.gov.ro/ajutordestat/ghid274.html

Toate datele necesare operatorilor economici, în vederea înregistrării cererilor, se găsesc la adresa: http://minimis.mfinante.gov.ro/ajutordestat/ghid274.html

Bugetul anual alocat schemei de ajutor de minimis este de 500 de milioane de lei.

Lista cererilor de acord pentru finanţare înregistrate on-line va putea fi consultată accesand link-ul: http://minimis.mfinante.gov.ro/ajutordestat/ghid274.html

Numai întreprinderile care au cereri de acord pentru finanţare înregistrate on-line pot depune sau transmite prin poştã sau alte servicii de curierat, Cererea de acord pentru finanțare însoțitã de documentele justificative, în perioada comunicatã prin Recipisa de înregistrare on-line a Cererii de acord pentru finanțare, la Registratura generalã a Ministerului Finanțelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic <Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis>.

Conform prevederilor art. 4, alin. (3) din Anexa la H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrarea Cererilor de acord pentru finanţare se suspendă atunci când se constată că finanţarea solicitată prin Cererile de acord pentru finanţare înregistrate atinge nivelul bugetului anual alocat schemei.

În cazul în care, în urma analizării Cererilor de acord pentru finanţare înregistrate în cadrul acestei sesiuni, se constată neutilizarea în totalitate a bugetului anual alocat schemei, Ministerul Finanţelor Publice publică pe site-ul său data reluării procedurii de înregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finanţare şi bugetul rămas neutilizat din bugetul anual alocat schemei, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare”.

Guvernul a decis recent să majoreze bugetul alocat ajutoarelor de minimis cu 100 de milioane de lei, până la 500 de milioane de lei. Astfel, Executivul se așteaptă ca aproximativ 2.000 de IMM-uri să beneficieze de aceste fonduri.

Modificarea impune prelungirea termenelor de soluționare a cererilor de acord pentru finanțare, respectiv a cererilor de plată a ajutorului de minimis aprobat, de la 30 de zile lucrătoare la 60 de zile lucrătoare.

Cosmina Croitoru