16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:13
No menu items!

Miercurea Ciuc: Poliţişti morţi într-un accident rutier

spot_img

politia

O femeie a murit, sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc (judeţul Harghita) după ce a fost lovită de o maşină în care se aflau trei poliţişti şi care a ajuns pe trotuar, iar în urma accidentului şi-au pierdut viaţa şi doi dintre poliţişti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, accidentul a avut loc în jurul orei 8.30, la intersecţia străzilor Braşovului cu Patinoarului din Miercurea Ciuc, unde un autoturism în care erau trei poliţişti aflaţi în timpul liber a ajuns pe trotuar, unde a lovit o femeie. Ulterior, autoturismul a ajuns pe trotuar, apoi a lovit un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, femeia şi-a pierdut viaţa.

De asemenea, au murit şi cei doi poliţişti aflaţi pe locurile din faţă ale maşinii, care au rămas încarceraţi. Cel de-al treilea poliţist, care se afla pe bancheta din spate a autoturismului, a fost rănit, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Femeia decedată avea 53 de ani şi era din oraşul Vlăhiţa.

Poliţiştii lucrau la Poliţia Miercurea Ciuc, şoferul fiind angajat al Serviciului Rutier. Cei care şi-au pierdut viaţa aveau 35 şi 38 de ani, iar poliţistul rănit are 24 de ani. Ei lucraseră în schimbul de noapte, iar în momentul producerii accidentului ieşiseră din serviciu şi se întorceau către casă.

În urma accidentului, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi pompieri, care au intervenit pentru descarcerarea celor doi bărbaţi.

În acest caz, Poliţia face cercetări sub coordonarea unui procuror pentru a stabili cauzele producerii accidentului, una intre ipoteze fiind viteza excesivă.

R.D.