23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:48

Midia, smartphone-ul care stă încărcat două săptămâni

spot_img

Onyx-Phone-smartfon-z-E-Ink.jpg

Onyx a prezentat Midia, un smartphone care are display cu e-ink, ca în cazul e-book reader-elor. Midia InkPhone are un ecran de 4,3 inci și o baterie de 1,800 mAh care promite să țină încărcat telefonul timp de aproximativ două săptămâni, potrivit Yahoo News.

Dotările tehnice sunt modeste: are un procesor Rockchip, o capacitate de stocare internă de doar 4GB și nu are cameră. În Europa ar putea apărea de luna viitoare și at putea costa în jur de 140 de euro.

În ultima perioadă au mai fost anunțate și alte gadgeturi cu display e-ink. Alcatel a prezentat la începutul anului un e-reader de doar 4 inci. De altfel, acesta este gândit ca un accesoriu pentru telefonul inteligent. Pe Magic Flip, care se conectează cu smartphone-ul prin Bluetooth, îți citești cărțile, dar primești și celelalte notificări ale telefonului.

Gadgetul va apărea pe piață în următoarele luni, însă deocamdată nu s-au oferit detalii legate de preț.
Un alt gadget asemănător, anunțat anul trecut, este Txtr Beagle. Și acesta gadget este gândit ca un accesoriu pentru smartphone. Practic, acest aparat, care se conectează prin Bluetooth, este un ecran cu e-ink pentru smartphone-ul tău, iar cărțile vor fi rulate de pe telefon.

Display-ul se poate regla pe opt niveluri de gri. Cântăreşte 128 de grame cu tot cu baterii. În partea de jos e un LED care îţi indică dacă aparatul e conectat la Bluetooth. Pentru a putea citi cărţile, pe telefon se va instala o aplicaţie specială din magazinele virtuale de softuri pentru Android şi gadgeturile Apple.

C.A.