1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 1:21
No menu items!

Microsoft testează pe Skype un program de traducere automată

spot_img

Programul va debuta cu două limbi, spaniola și engleza

 microsoft - skype translator

 

Grupul american Microsoft a lansat luni un nou program de testare, care permite adăugarea unei traduceri automate simultane la mesageria video prin internet Skype, transmite marți AFP.

Programul, anunțat de Microsoft în luna mai, „va debuta cu două limbi, spaniola și engleza”, informează pe blogul oficial al mesageriei video Gurdeep Pall, vice-președinte al companiei responsabil pentru Skype.

Skype Translator va deschide posibilități nelimitate oamenilor din toată lumea de a intra în contact, a comunica și a colabora. Oamenii nu vor mai fi opriți de geografie și limbă

Gurdeep Pall,

vice-președinte Microsoft responsabil pentru Skype

S-a realizat o demonstrație cu o conversație între două clase de elevi din Mexic și Statele Unite, care au vorbit spaniolă și, respectiv, engleză. „Skype Translator a înlăturat bariera limbii”, afirmă Gurdeep Pall, calitatea programului urmând să se îmbunătățească pe măsură ce va fi folosit.

Compania a prezentat sistemul de traducere automată la sfârșitul lunii mai, la o conferință sectorială desfășurată în California, demonstrația având loc atunci în engleză și germană. Microsoft a anunțat atunci că va începe implementarea unei versiuni test pe Skype la sfârșitul anului, încheie AFP.