12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:22

Microsoft România face sute de angajări

spot_img

Microsoft anunță că va angaja câteva sute de specialişti IT în România, în următorii cinci ani, a declarat, joi, pentru Mediafax, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

Townhill a spus că Microsoft ține foarte mult cont de faptul că, în România, există mulţi tineri absolvenţi foarte buni cunoscători de limbi străine, iar românii sunt atraşi de tehnologia de ultimă oră. „Totul este legat de viitor. Dacă ne uităm în urmă cu zece ani, într-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, PC, care era folosit de toţi membrii familiei. Acum, poate nu mai există calculatorul tradiţional, dar există un telefon, tabletă, laptop, poate şi un PC deci fiecare foloseşte diverse tipuri de device-uri. Lucrurile evoluează extrem de rapid. Fireşte, nu putem prezice viitorul, dar ca lider în tehnologie trebuie să te gândeşti mereu care va fi următorul pas”, a spus Townhill.

Pe de altă parte, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft România, Florin Grama, preşedinte al Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, a precizat că vor fi angajate persoane din orice colţ al lumii.

Cei 700 de angajaţi actuali sunt împărţiţi în două divizii, una de vânzări şi marketing, iar cealaltă de servicii şi suport tehnic pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Avem 600 de specialişti tehnici şi 100 de angajaţi în vânzări şi marketing. Până acum numărul de angajaţi a crescut cu 100-150 de persoane în fiecare an. Anticipez o evoluţie similară şi în următorii ani. În ceea ce priveşte domeniile în care vor fi angajate aceste persoane, sunt în suport IT şi dezvoltare de programe

Florin Grama
director în Microsoft România

În prezent, sunt peste 1.000 de români care lucrează la Microsoft, în ţări din întreaga lume.

Cei doi reprezentanţi Microsoft au participat joi la Bucureşti la conferinţa anuală a Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), ajunsă la cea de-a treia ediţie.

Olimpia Diaconiuc