18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:44
No menu items!

Microsoft, Nintendo şi Sony vor putea vinde console de jocuri video în China pentru prima oară în 14 ani

spot_img

Xbox_One_console

Consiliul de Stat al Chinei a anunţat că a ridicat temporar restricţia privind comercializarea consolelor de jocuri video produse în străinătate, care nu au putut fi vândute în această ţară în ultimii 14 ani.

Companiile-gigant, precum Sony Corp, Microsoft Corp și Nintendo Co Ltd, vor putea să fabrice console de jocuri în zona liberă de comerţ din Shanghai şi să le vândă în China după inspecţia unor departamente culturale, având acces la o piață de aproximativ 14 milioane de dolari, potrivit unui comunicat publicat de guvernul chinez pe site-ul oficial, relatează businessinsider.com.

China a interzis consolele de jocuri video în 2000, din cauza efectelor adverse ale acestora asupra sănătăţii mentale a tinerilor. Însă, consolele au putut fi obţinute pentru mult timp în mod ilegal, iar jocurile pe calculator au rămas populare, internet-cafe-urile fiind adesea aglomerate de mulţimi de clienţi.

Consiliul de Stat al Chinei nu a menţionat nici cât va dura suspendarea restricţiei, nici care sunt condiţiile de acceptare a produselor unei companii de investiţie străină.

De asemenea, oficiali ai guvernului nu s-au arătat disponibili imediat pentru a clarifica hotărârea.

D.M.