2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:07
No menu items!

Microsoft l-a înlocuit pe şeful diviziei Windows

spot_img

Microsoft l-a înlocuit pe preşedintele diviziei Windows, Steven Sinofsky, cu Julie Larson-Green, unul dintre vicepreşedinţii departamentului, care va prelua în coordonare toate operaţiunile de software şi hardware legate de dezvoltarea sistemului de operare.

Compania era îngrijorată de modul în care Sinofsky “se înţelegea” cu ceilalţi directori executivi, inclusiv cu CEO-ul Steve Ballmer, a declarat  o sursă apropiată situaţiei.

Astfel, la scurt timp după lansarea Windows 8, Ballmer pregăteşte o nouă echipă pentru a dezvolta următoarea versiune, a mai adăugat persoana citată.

“Este puţin surprinzător să asistăm la plecarea cuiva la acest nivel, responsabil de atât de multe produse, într-un mod atât de urgent, fără o perioadă de tranziţie”, comentează Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piaţă Gartner.

Acţiunile Microsoft au închis luni la New York în scădere cu 2,1%, însă au un avans de 8,7% de la începutul anului.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a calificat drept “modest” modul în care compania a gestionat distribuţia tabletei Surface RT, potrivit unui comunicat care relatează câteva declaraţii făcute de CEO într-un interviu pentru Le Parisien. Informaţiile publicate anterior în presa internaţională indicau că Ballmer ar fi afirmat pentru Le Parisien că vânzările tabletei ar fi fost modeste la debut.

Sinofsky lucrează de 23 de ani la Microsoft şi părăseşte compania la mai puţin de o lună de la lansarea Windows 8, cea mai radicală evoluţie a sistemului de operare. Odată cu Windows 8 a apărut tableta Surface, primul astfel de produs lansat vreodată de compania din Redmond.

Sursa citată de Bloomberg a declarat că momentul deciziei de a schimba echipa Windows nu are legătură cu calitatea produselor lansate recent şi nici cu succesul înregistrat pe piaţă.

Sinofsky a petrecut 17 ani la dezvoltarea suitei de software de business Office, trecând la Windows în anul 2006. El a fost responsabil de stabilizarea diviziei Windows după versiunea Vista, care nu a fost bine primită pe piaţă.

Considerat anterior un posibil succesor al lui Ballmer, Sinofsky nu a reuşit să amelioreze trendul de îndepărtare a consumatorilor de PC-uri, către noi gadget-uri precum tabletele.

Veniturile diviziei Windows au fost sub estimările analiştilor în şase dintre ultimele opt trimestre consecutive, din cauza cererii scăzute pentru PC-uri, în paralel cu ascensiunea dispozitivelor mobile performante cu acces la internet, precum smartphone-urile şi tabletele.

Julie Larson-Green lucrează la Microsoft din 1993 şi a trecut de la divizia Office la Windows odată cu Sinofsky. Ea a condus echipa care s-a ocupat de noul design Windows 8, înlocuind aspectul tradiţional desktop – taskbar – buton de start cu interfaţa optimizată pentru touchscreen, caracteristică mai degrabă tabletelor şi smartphone-urilor şi regăsită şi pe Windows Phone. Tot Larson-Green a fost responsabilă şi de schimbările majore de design ale Office din ultimii ani, precum şi de versiunile internaţionale ale Windows 8.