4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:23
No menu items!

Microsoft acţionează în judecată Samsung

spot_img

Microsoft a anunţat că a acţionat în justiţie compania Samsung pentru neplata drepturilor de utilizare a unor licenţe

 Microsoft a dezmințit că NSA ar fi avut „acces direct” la datele utilizatorilor de Outlook sau Skype

Compania Microsoft este deţinătoarea unui portofoliu impunător de brevete, iar cele 200 dintre acestea care acoperă tehnologii implementate în platforma Android îi aduc venituri de aproape un miliard de dolari pe an, scrie go4it.ro.

Microsoft a anunţat că a acţionat în justiţie compania Samsung deoarece aceasta nu a mai plătit pentru drepturile de utilizare a brevetelor pe care le-a licenţiat acum trei ani. În septembrie 2011, cele două companii au anunțat că au semnat un parteneriat prin care Samsung se obligă să licenţieze brevetele Microsoft care acoperă anumite tehnologii încorporate în terminalele Android fabricate de sud-coreeni.

Conform declaraţiilor făcute de către Microsoft, Samsung a încetat să mai plătească drepturile de utilizare începând cu sfârşitul anului trecut, sud-coreenii invocând ca scuză preluarea companiei Nokia.

După mai multe luni de negocieri eșuate, Microsoft a decis să-i acţioneze în judecată pe cei de la Samsung pentru neplata sumelor datorate şi a penalităţilor acumulate.

Compania Samsung a afirmat că va analiza cererile şi reclamaţiile Microsoft şi va decide care sunt măsurile care se impun pentru aplanarea conflictului.

C.A.