9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:58
No menu items!

Microsoft a lansat Lumia 535, primul smartphone fără numele Nokia

spot_img

Lansarea de marți marchează o etapă nouă în existenţa diviziei preluate, în luna aprilie, de la compania finlandeză pentru 7,2 miliarde de dolari

Nokia_Lumia_535

Microsoft a lansat smartphone-ul Lumia 535, primul model din gamă care nu include numele Nokia. Compania marchează astfel o etapă nouă în existenţa diviziei preluate în luna aprilie de la compania finlandeză pentru 7,2 miliarde de dolari.

Potrivit termenilor contractului, Microsoft a putut să folosească numele Nokia pentru o perioadă scurtă de timp, compania americană alegând varianta “Microsoft Lumia” pentru noul model de smartphone, relatează portalul cnet.com.

Lumia 535 cântăreşte 146 de grame, are un ecran de 5 inci şi o cameră de 5 megapixeli.

Noul model de smartphone rulează sistemul de operare Windows Phone 8.1, are un procesor quad-core de 1.2 GHz şi memorie RAM de 1 GB.

Smartphone-ul va fi disponibil în magazinele din SUA de la finalul lunii noiembrie, la un preţ estimat la 110 euro, se precizează într-un comunicat emis de Microsoft. Schimbarea brandului are loc în contextul în care Microsoft preia controlul total al noii divizii producătoare de smartphone-uri, gama Lumia având un rol important în planurile companiei.

Înainte de preluarea diviziei de telefoane a Nokia, gama de produse Lumia funcţiona deseori cu cea mai recentă versiune a platformei Windows Phone.

Microsoft a încercat să-şi promoveze platformele software pe propriile produse hardware, aşa cum este cazul tabletelelor Surface, care au avut un start dificil, însă au început să realizeze vânzări mai mari.