2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:02
No menu items!

Michael Schumacher, în continuare în stare gravă în urma unui accident de schi VIDEO

spot_img

michael-schumacher-schi

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident de schi suferit în staţiunea franceză Meribel, a fost supus unei intervenții chirurgicale, în noaptea de duminică spre luni, dar starea lui este în continuare critică, au anunțat luni medicii care l-au operat, într-o conferință de presă.

Schumacher este internat în Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU).

Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată, nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comă artificialã. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici.

medic

Centrul Medical Universitar din Grenoble

http://www.youtube.com/watch?v=OUgAIEtCQow

“El avea un traumatism cranian grav cu comă, la sosire, fiind necesară imediat o intervenţie chirurgicală”, a anunţat, duminică seară, CHU, într-un comunicat de presă.

Cu aproximativ trei ore înainte de comunicatul CHU, autorităţile din Meribel au anunţat că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol. Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Michael Schumacher, a precizat că germanul a suferit “un traumatism cranian sever”.

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi în pericol, iar ulterior a menţionat că germanul ar avea hemoragie cerebrală.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L’Equipe. Potrivit presei germane, el schia alături de fiul său de 14 ani.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schumacher era agitat dar conştient, după accident. “Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav”, a afirmat Gernignon-Lecomte.

Michael Schumacher, care va împlini 45 de ani pe 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). Schumacher a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

R.D.