19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 1:58
No menu items!

Michael Schumacher, în continuare în stare gravă: „E paralizat şi nu poate vorbi”

spot_img

Dezvăluirea a fost făcută de fostul pilor de Formula 1 Philippe Streiff

michael_schumacher2

Philippe Streiff, fost pilot de Formula 1 şi prieten al lui Michael Schumacher, a vorbit despre starea de sănătate a septuplului campion mondial, care a suferit un accident la schi pe 29 decembrie 2013.

Streiff, care a rămas paralizat în urma unui accident în 1989, susţine că starea lui Michael Schumacher e în continuare gravă, potrivit theguardian.com.

Este mai bine, dar totul este relativ, e foarte dificil. La fel ca şi mine se află într-un cărucior cu rotile, paralizat. Are probleme de memorie şi de vorbire, nu poate vorbi„, a declarat Philippe Streiff, care l-a vizitat pe Schumacher.

Un purtător de cuvânt al lui Schumacher a susţinut însă că declaraţiile lui Streiff sunt „opiniile lui”.

La sfârşitul lunii octombrie, Jean-Francois Payen, unul dintre medicii care l-au tratat pe Michael Schumacher, afirma că a notat „unele progrese ” în privinţa stării de sănătate a fostului pilot german, dar că recuperarea ar putea dura câţiva ani.

Este exact ca la alţi pacienţi, ne aflăm într-un interval de timp cuprins între unul şi trei ani şi trebuie să avem răbdare„, spunea atunci Payen. „Unele persoane pot să stea trei-patru ani în convalescenţă. Depinde foarte mult de severitatea afecţiunii, de vârsta pacientului şi de condiţia sa fizică„, mai preciza el.

Michael Schumacher a petrecut nouă luni în spital, după care a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, unde îşi continuă recuperarea.