5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 10:21

Mica publicitate de la Poliția Bragadiru. Ce angajări se fac

spot_img

Locuiești în Bragadiru (Ilfov) sau în apropiere și cauți un loc de muncă? Nimic mai simplu, Poliția te ajută! Sediul Poliției Rurale din oraș s-a transformat în spațiul perfect pentru “mica publicitate”.

Pe geamurile de la intrare – unde, în mod normal, ar trebui să găsești cel mult informații legate de legislație -, alături de lista de documente necesare pentru obținerea cazierului judiciar sunt afișate și…ofertele de muncă ale firmelor private din zonă.

Spre exemplu, zilele acestea, pe geamurile Poliției Bragadiru troneză – completat pe o coală A4, cu majuscule – următorul anunț: “Angajăm femei pentru sect. (sic!) sticle plastic”, iar mai jos este scris un număr de telefon.

Cu un singur apel la acel număr, afli că anunțul a fost postat – evident, cu voia “domnilor amabili de la Poliție” – de reprezentanții firmei Delta International SRL – o mică fabrică aflată în apropiere, mai exact pe Șoseaua Clinceni, la numărul 14. Cel care te pune imediat la curent cu întreaga situație este “inginerul” – și atât, dacă vrei să afli mai multe despre el, trebuie să te prezinți la fabrică.

Inginerul îți explică, cu superioritate, ce înseamnă “SECT.” de pe afișul lipit la loc de cinste pe geamul Poliției: “Secție. Secție de fabrică”. Și ce ai avea de făcut la noul job: “În această fabrică sunt niște utilaje, care fac sticle de plastic (din alea de șampon, înțelegeți dumneavostră…). Lângă fiecare utilaj, trebuie să stea cineva. E simplu, stați pe scaun, verificați fiecare sticlă scoasă de utilaj, să fie perfectă și apoi o aruncați într-un sac din plastic. Asta e tot. Dacă vreți mai multe detalii, veniți la fabrică”.

De ce angajează doar femei? “Pentru că asta NU e muncă pentru bărbați. Nu se pretează”.

bragadiru_afis

“Nu știu dacă este ilegal, dar, în mod sigur nu este normal (să lipești afișe cu oferte de muncă sau alte anunțuri în sediul Poliției).”, a declarat pentru Sursa Zilei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov. După câteva minute însă, purtătorul de cuvânt a revenit cu precizări: “Publicarea anunțurilor legate de locuri de muncă vacante este legală, deoarece, în atribuțiile polițiștilor de proximitate intră și aceea de a veni în sprijinul cetățenilor din zonă, care sunt în șomaj”.

Raluca Dan