3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:02
No menu items!

Mișcarea Islamică din Uzbekistan se alătură Statului Islamic

spot_img

Mișcarea Islamică din Uzbekistan este considerată organizație teroristă, în special de către SUA

siil

Mișcarea Islamică din Uzbekistan, grupare islamistă afiliată la Al-Qaida și activă în Afganistan și în zonele tribale pakistaneze, și-a anunțat susținerea față de Statul Islamic, organizație teroristă care controlează în prezent vaste teritorii din Irak și Siria.

În numele tuturor membrilor mișcării noastre și în acord cu datoriile noastre sacre, declar că suntem în același rânduri cu gruparea Statul Islamic în acest război între islam și kufr (necredincioși)“, a declarat liderul Mișcării Islamice din Uzbekistan, Osman Gazi, într-un recent comunicat preluat de France Presse.

Gazi salută în acest comunicat refuzul grupării Statul Islamic de a recunoaște frontierele dintre state și își exprimă speranța că gruparea va prelua controlul asupra Palestinei și a locurilor sfinte Mecca și Medina.

Creată în anii ’90, Mișcarea Islamică din Uzbekistan este considerată organizație teroristă, în special de către SUA. Potrivit ONU, mai mulți din liderii ei s-au aflat în structura de conducere a rețelei Al-Qaida.

Gruparea a recunoscut că luptătorii săi au fost implicați în atacul comis în iunie pe aeroportul internațional din Karachi (în sudul Pakistanului), soldat cu 37 de morți.

D.M.