9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:01
No menu items!

MFE pune la dispoziție 50 mil. € pentru investiții în întreprinderi. Cum vor putea fi accesați banii

spot_img

Firmele din mediul rural vor avea prioritate

 teodorovici

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat miercuri începerea consultării publice pentru lansarea apelului de proiecte pentru sprijinul financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi.

Ministrul Eugen Teodorovici a afirmat că a identificat ”economii de 50 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vor ajuta întreprinderile din România”.

”Susţinem competitivitatea întreprinderilor româneşti prin diversificarea producţiei, modernizare şi retehnologizare. Încurajăm acest tip de investiţii în mediul rural prin acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor care se vor implementa în aceste zone”, a declarat Teodorovici.

MFE este Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

Proiectele finanţate vor viza în principal achiziţii de echipamente şi utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea producţiei, modernizarea instalaţiilor, automatizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie.

MFE a anunțat că aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea cererii de proiecte aferente Axei Prioritare 1 ”Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”, domeniul major de intervenţie ”Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM”, operaţiunea ”Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile”.

V.B.