7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 3:20
No menu items!

Mexic: Peste 20 de persoane au murit într-o serie de atacuri în şase oraşe din Michoacan

spot_img

Mexic: Peste 20 de persoane au murit într-o serie de atacuri în şase oraşe din Michoacan

Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase localităţi din statul Michoacan din vestul Mexicului, provocând moartea a 22 de persoane, a anunţat miercuri Ministerul de Interne citat de AFP.

„În prezent, numărăm doi membri ai poliţiei federale şi 20 de criminali ucişi şi 15 răniţi”, a anunţat într-un comunicat Comisia naţională de securitate a Ministerului de Interne.

În luna mai, guvernul mexican a promis să menţină mii de trupe în regiunea afectată de violenţele cartelurilor de droguri până la reinstaurarea păcii.

Ministrul de interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat o reuniune între forţele de securitate naţionale şi oficialii locali din capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a condus la crearea de grupuri de autoapărare în mai multe localităţi.

Circa 4.000 de militari şi 1.000 de poliţişti federali au fost desfăşuraţi în regiunea Michoacán în această perioadă, conform autorităţilor,trupele rămânând până în momentul în care condiţiile de securitate vor fi ameliorate, iar guvernul regiunii va putea să facă faţă singur situaţiei, potrivit ministrului de interne.

C.I.