Metroul, invadat de gunoaie. Metrorex plătește serviciile de curățenie unei firme de catering. FOTOGALERIE

Libro Events încasează 20.000 de euro/lună să NU ridice gunoaiele din stații

Metrou_gunoi SZ (1)

Metrorex a plătit, în două luni, aproximativ 40.000 de euro, pentru servicii de curățenie și colectare a deșeurilor, dar stațiile de metrou sunt pline de gunoaie. Banii au fost încasați de o firmă bună la toate – curățenie, distribuție de alimente, fructe sau dulciuri pentru școlari sau persoane asistate social, ba chiar și de activități de formare profesionale.

Libro Events SRL, o firmă care, până anul trecut, activa în domeniul bazelor sportive, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor, ar trebui să asigure serviciile de curăţenie în staţiile de metrou și să evacueze deșeurile pentru cele câteva zeci de mii de euro încasate lunar. De aproape două luni, peroanele stațiilor de metrou s-au transformat în „gropi de gunoi”, sute de mii de călători fiind obligați de conducerea Metrorex să suporte mirosul deșeurilor.

Potrivit oficialilor Metrorex, serviciile de curăţenie în spaţii publice, pe magistralele de metrou, sunt asigurate în prezent în cadrul unui contract încheiat cu Libro Events, pe o perioadă de 3 luni până la finalizarea procedurii de acord-cadru pe 4 ani, „ca urmare a organizării unei proceduri de achiziţie directă, demarate prin publicarea, pe site-ul www.e-licitatie.ro, a anunţului cu nr. 2767/27.02.2014”.

„Serviciile de colectare şi evacuare deşeuri şi igienizare grupuri sanitare, sunt asigurate în prezent în cadrul unui contract încheiat de S.C. Metrorex S.A. cu asocierea Libro Events -Supercom, ca urmare a organizării unei proceduri de achiziţie directă, demarate prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pe site-ul www.e-licitatie.ro, a anunţului publicitar cu nr. 2766/27.02.2014, a explicat pentru Sursa Zilei conducerea Metrorex.

După parafarea actelor pentru serviciile de curățenie, Libro Events a început să depună facturi la compania Metrorex. Fără să strângă gunoaiele și să asigure curățenie pe peroanele stațiilor de metrou, patronii Libro Events au decontat aproximativ 84.000 de lei în luna mai și circa 85.000 de lei în luna iunie. Potrivit registrului de plată al Metrorex, în 23 mai, Libro Events a decontat două facturi, de 40.052 de lei și 44.640 de lei. În iunie, patronii Libor Events au decontat încă două facturi cu aceleași valori ca și în luna mai.

Sursa Zilei a dezvăluit, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, că Libro Events are contract cu Consiliul Superior al Magistraturii.

Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU