Trafiul rutier în zona Eroilor, restricționat din cauza lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, dar și a problemelor provocate de săpături infrastructurii, se redeschide începând de luni, ora 16.

Metrorex, beneficiarul lucrărilor de la Magistrala 5, informează că, începând cu 21 martie 2016, de la ora 16, se reia circulaţia rutieră pentru transportul în comun şi pentru autovehiculele cu sarcina pe osie mai mică de 3.5 tone, între Splaiul Independenţei şi Facultatea de Medicină Carol Davila, pe Bd. Eroilor şi Bd. Eroii Sanitari.

Metrorex precizează că „a întreprins toate demersurile astfel încât lucrările să fie finalizate înaintea termenului prevăzut în graficul acţiunilor de punere în siguranţă a zonei care prevedea ca dată finală de execuţie 22 martie, termen asumat împreună cu specialiştii din domeniu în cadrul şedinţelor organizate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţe solicitate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi Prefectură, cu participarea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi cu toate părţile şi instituţiile implicate, inclusiv de către experţii tehnici atestaţi”.

De asemenea, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe Bd. Eroilor este restricţionată, să se execute o altă lucrare, respectiv accesul care subtraversează Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o întrerupere a traficului în această zonă timp de trei luni (perioadă prevazută în proiect şi programată conform graficului general al lucrărilor pentru luna mai 2016), lucru care s-a şi realizat.

Lucrările dispuse prin documentaţiile tehnice de consolidare, de refacerea sistemului rutier şi a trotuarelor, de iluminat public, marcaje şi semaforizare, pentru redarea traficului rutier pe bd. Eroii Sanitari, au fost executate şi se poate redeschide circulaţia în zonă.

Olimpia Diaconiuc