25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:50
No menu items!

Metrorex modernizează punctele de acces cu 40 de milioane de euro

spot_img

Contractul vizează 41 de stații de metrou de pe trei magistrale

cartele-Metrou

Metrorex intenționează să modernizeze sistemele de control acces al călătorilor de pe magistralele de metrou 1, 2 și 3. Pentru acest proiect sunt alocate 42 de milioane de euro.

Potrivit anunțului de licitație, publicat de Metrorex pe Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice, contractul are ca obiect „modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1,2,3 şi Tronsonul de Legătură – Instalaţii de control acces – Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Magistrala 3 Dristor 1– Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de execuţie. Metrorex precizează că „sistemul de control al accesului de călători va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless. Validatoarele şi modulele RFID vor fi încorporate în dispozitivele de acces din zonele taxate”.

Conform caietului de sarcini, sunt vizate 41 de staţii de metrou, 70 de zone de vestibul modernizate cu instalaţii noi de control acces. Valoarea maximă estimată a lucrărilor, fără procentul de „diverse şi neprevăzute”, este de 185.990.254 lei, (inclusiv TVA), respectiv 42.270.512 euro. Sursele de finanţare sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport şi de la bugetul de stat.

Andrei Tudor