28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:47
No menu items!

Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile, în urma grevei de la STB. Vor circula în orele de vârf la un interval minim posibil

spot_img

Metrorex a anunțat, joi dimineață, că, în condițiile grevei transportului public de suprafață din București, va introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil.

“Având în vedere mișcarea de protest a angajaților Societății de Transport București, din această dimineață, Metrorex a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători”, a precizat Metrorex.

Astfel, Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil.

Totodată, în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, se va acționa în conformitate cu planul întocmit în acest sens, spre exemplu pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare,  la nivel centralizat, prin operatorii de circulație,  sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Totodată, situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață. Angajații STB au intrat în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

                                                                                                                    Adina Silav