25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:36
No menu items!

Metrorex a anunțat până când mai pot fi folosite SMS-urile de acces

spot_img

Călătorii care au achiziţionat mesaje pentru accesul în metrou pot să le folosească până la jumătatea lunii august

Construcția liniei 4 de metrou, mai aproape de realizare. S-a dat undă verde la studiile de fezabilitate

Călătoria cu metroul putea fi plătită, din aprilie 2013, şi prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din reţelele Orange şi Vodafone, putând fi achitate astfel una, două sau zece călătorii la preţul de 0,50 de euro, 0,90 de euro şi, respectiv, 3,25 euro.

În 2 iulie, Metrorex a sistat plata biletelor prin SMS, dar a anunţat, sâmbătă, că persoanele care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou pot să le folosească până la jumătatea lunii august.

Astfel, serviciile de validare, care după sistarea acestui mod de plată au fost oprite, pot fi din nou folosite, de sâmbătă, în toate staţiile de metrou.

Metrorex a anunţat că deocamdată nu mai pot fi achiziţionate noi cartele prin sistemul SMS.

„Metrorex şi Telcor au avut o convenţie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizând tehnologia data over voice. Această convenţie a expirat la 30 iunie 2014, lucru care era cunoscut şi de către firma Telcor”, a precizat compania, într-un comunicat de presă.

Prin acest serviciu, accesul în staţie se face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou, în zona de acces peron. Telefonul emite un semnal sonor care este interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul către peron.

Serviciul de achiziţionare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice. Utilizând canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice asigură transferul mesajelor de tranzacţie online, wireless, între punctul de vânzare Terminal 2pay şi Centrul de Procesare 2pay pentru aprobări de plată sau alte tranzacţii, arăta Metrorex, la lansarea serviciului.

C.C.