24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:30
No menu items!

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

spot_img

Meteorologii au actualizat și prelungit avertizările de cod portocaliu și galben de averse, vijelii și grindină. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului, iar în București vremea va fi instabilă.

Un cod portocaliu de ploi abundente a fost emis duminică, la ora 10.00 și va fi în vigoare până luni dimineață, la 3.00.

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

harta-meteo

De asemenea, până luni dimineață ora 10.00 este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică se va restrânge.

Prognoza specială pentru București

Meteorologii anunță că în București, de duminică ora 10.00 până luni la aceeași oră, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor fi mai scăzute față de intervalul precedent.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.