1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 19:59
No menu items!

Meteorologii au emis noi avertizări. Sunt vizate Moldova și Transilvania

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi atenţionări Cod galben de ninsori şi viscol valabile până marţi în zonele de munte, dar şi în cea mai mare parte a Moldovei şi estul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 60-70 de km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

De asemenea, de luni de la ora 13:00 până marţi la ora 8:00, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben de polei, valabilă până marţi dimineaţa, local, în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi şi în cea mai mare parte a judeţului Tulcea. În aceste zone, temporar vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor determina depuneri de polei.

Totodată, a fost emisă şi o informare vizând precipitaţii moderate cantitativ şi polei pentru intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 8:00. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului, atenţionează ANM.

R. Dan