15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:05
No menu items!

Mesajul Statului Islamic pentru Obama: “Lupta abia a început: va urma” – VIDEO

spot_img

Înregistrarea include şi cadre cu Obama, precum şi imagini cu fostul preşedinte George W. Bush

 jihadisti

Statul Islamic a publicat o înregistrare video care pare să răspundă promisiunii preşedintelui american, Barack Obama, de a “distruge” gruparea, relatează Washington Post, în ediţia electronică de miercuri.

“Nu voi ezita să acţionez împotriva Statului Islamic în Siria, precum şi în Irak”, a declarat Obama, într-un discurs rostit în urmă cu o săptămână, la Casa Albă.

“Obiectivul nostru este clar: vom slăbi şi într-un final vom învinge Statul Islamic”, a subliniat preşedintele american, apreciind că jihadiştii sunniţi care au decapitat doi jurnalişti americani aparţin “unei organizaţii teroriste care nu are altă viziune decât masacrul celor care i se opun”.

http://www.youtube.com/watch?v=R-p2_lJA5Dw

Publicat de centrul media Al-Hayat, care a difuzat şi înregistrările cu decapitările a doi jurnalişti americani, filmul de 52 de secunde este o succesiune de imagini cu explozii în slow-motion, combatanţi care trag cu mitraliere, flăcări şi maşini aruncate în aer de bombe, toate pe fundalul unei muzici apocaliptice.

Înregistrarea cuprinde şi cadre cu Obama care susţine că trupele americane nu se vor întoarce să lupte în Irak, precum şi imagini cu fostul preşedinte George W. Bush după invadarea Irakului, cu faimosul banner “Misiune Îndeplinită”.

Înregistrare video se termină cu următoarele cuvinte care apar succesiv pe ecran: “Flăcările Războiului: Lupta abia a început”, “va urma”.

C.A.