3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:10
No menu items!

Mesajul Statului Islamic către SUA: „Vă vom îneca pe toți în sânge!”

spot_img

Jihadiștii amenință că vor ataca peste tot americanii, în cazul în care atacurile aeriene efectuate de către aviația SUA vor provoca pierderi în rândurile grupării

 jihadisti

Gruparea militantă Statul Islamic (SI), cunoscută anterior ca “Statul Islamic din Irak și Levant” (EIIL), care a ocupat o mare parte a Irakului și este ținta primelor lovituri aeriene americane de la sfârșitul ocupației în 2011, a lansat un mesaj video cu amenințări la adresa Statelor Unite, informează Reuters.

„Vă vom îneca pe toți în sânge!”, este mesajul, în limba engleză, într-o înregistrare video, ilustrată cu fotografia unui american decapitat în timpul ocupației americane a Irakului și victime ale unor lunetiști.

Jihadiștii amenință că vor ataca peste tot americanii, în cazul în care atacurile aeriene punctuale efectuate de către aviația SUA vor provoca pierderi în rândurile grupării.

SUA au venit în sprijinul forțelor kurde în nordul Irakului, ajutându-le cu lovituri aeriene să cucerească o parte din teritoriul ocupat de militanții islamiști, care au amenințat să mărșăluiască până la Bagdad. Astfel, forțele kurde, susținute de aviația americană, au preluat duminică controlul celui mai mare baraj din Irak, situat la nord Mosul, care fusese cucerit în urmă cu zece zile de jihadiștii Statului Islamic.

Spre deosebire de Al Qaida, Statul Islamic s-a concentrat până în prezent pe ocuparea de teritoriu în Irak și Siria în cadrul autoproclamatului califat, dar nu pe atacuri spectaculoase asupra unor ținte occidentale.

C.A.