32.1 C
București
vineri, 30 iulie 2021 - 16:14

Mesajul pe care Papa Francisc îl transmite comunităţilor religioase din Europa

spot_img

 

Duminică, într-un gest de solidaritate care va începe chiar la Vatican, Papa Francisc a cerut ca fiecare parohie, biserică şi comunitate religioasă din Europa să găzduiască o familie de migranţi.

“Fac apel parohiilor, comunităţilor religioase, mânăstirilor şi sanctuarelor din Europa să primească o familie de refugiaţi”, a spus mai exact Papa.

Cererea Papei se duce la zeci de mii de parohii catolice din Europa în timp ce numărul de refugiaţi şi migranţi ce sosesc prin Balcani şi de peste Marea Mediterană în Italia şi Grecia ating numere spectaculoase.

Există peste 25.000 de parohii doar în Italia şi peste 12.000 în Germania, unde atât sirienii care fug de războiul civil, cât şi oamenii care încearcă să scape de sărăcie şi de alte greutăţi spun că vor să ajungă.

Mulţimea din Piaţa Sfântul Petru a aplaudat când Pontiful a transmis mesajul.

Într-un alt mesaj, Papa, el însuşi nepotul unor emigranţi Italieni în Argentina, a criticat zidul pe care Ungaria îl ridică la graniţa Europei.

Este violent să construieşti ziduri şi bariere pentru a îi împiedica pe cei care caută un loc de pace. Este violent să împingi înapoi pe cei care fug de condiţii inumane în speranţa unui viitor mai bun.

Cele două parohii ale Vaticanului vor primi o familie de refugiaţi în zilele următoare.

Octavian Cătuşanu

Sursa foto: richarddawkins.net