14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:12

Mesajul lui Ilie Bolojan pentru PNL, în ziua moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

spot_img

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, îndeamnă liderii partidului să caute compromisul politic și să refacă alianța cu USR-PLUS, dar într-un guvern cu majoritate clară, nu de “o strânsură”.

“Eu sper să se ajungă la o formulă cu majorități clare, nu de strânsură, ci cu susțineri explicite. Cea mai facilă formulă ar fi refacerea coaliției. Probabil că disponibilitatea la dialog și compromis va fi mai mare după Congresul USR-PLUS, să se poată purta o negociere, deoarece, cât timp cât au fost competiții interne, orice negociere îi afecta pe competitori și favoriza o radicalizare. Sper să se ajungă la un compromis, mă bazez pe o înțelepciune a celor care pot influența deciziile așa încât țara să meargă într-o direcție bună“, a spus Bolojan pentru ebihoreanul.ro.

ilie Bolojan a criticat, de asemenea, organizarea Congresului PNL.

“În condițiile în care a trebuit să mergem la Congres, chiar dacă erau respectate condițiile privind capacitatea sălii, a părut că aceia care aveau o dublă calitate – și de delegați, și de autorități – cer oamenilor să respecte reguli, în timp ce ei par că nu le respectă, ceea ce n-a ajutat autoritățile în a da mesaje credibile populației“, a afirmat Ilie Bolojan.

Emanuel Stan