10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:55

Mesajul însărcinatului cu afaceri al SUA de 1 Decembrie: Sunt mândru să numesc România aliat şi prieten / VIDEO

spot_img

Dean Thompson a transmis, de Ziua Națională a României, un mesaj video în limba română

dean_thompson

Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a transmis de 1 Decembrie un mesaj video în limba română, în care îi felicită pe români, în numele preşedintelui Barack Obama şi al secretarului de Stat John Kerry, de ziua Marii Uniri. Dean Thompson a precizat că e “mândru” să numească România aliat şi prieten al SUA.

În numele preşedintelui Obama, al secretarului de stat Kerry şi al poporului american, daţi-mi voie să vă felicit de ziua Marii Uniri. Acum 96 de ani, românii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor naţionalităţilor şi religiilor şi proteja libertatea presei, libertatea de asociere şi libertatea de exprimare. În această zi îi cinstim pe acei lideri vizionari şi îi aplaudăm pe cei care continuă să apere aceste libertăţi fundamentale, să consolideze democraţia şi să celebreze diversitatea din România.

Dean Thompson
însărcinatul cu afaceri al SUA în România

Diplomatul american afirmă că SUA sunt “recunoscătoare pentru contribuţiile semnificative ale României la securitatea regională şi mondială”.

În calitate de aliaţi NATO, stăm alături în Afganistan, desfăşurăm antrenamente militare comune şi colaborăm la bazele militare din Deveselu şi Mihail Kogălniceanu. Împreună îi protejăm pe cetăţenii noştri de criminalitatea internaţională şi de terorişti prin intermediul cooperării dintre instituţiile noastre de apărare a legii.

Dean Thompson
însărcinatul cu afaceri al SUA în România

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti afirmă că este “mândru” să numească România “aliat şi prieten al Statelor Unite”. “La sărbătorirea acestei zile alături de familie şi prieteni, trebuie să ştiţi că aşteptăm cu interes să continuăm parteneriatul strategic mulţi ani de acum înainte. La mulţi ani, România!”, se mai arată în mesajul lui Dean Thompson.

https://www.youtube.com/watch?v=JulbF_lmyGw

Şi secretarul de Stat american, John Kerry, le-a transmis românilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale, în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, se arată într-un comunicat publicat vineri pe site-ul Departamentului de Stat.