11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:41

Mesajul cutremurător al unui medic despre infernul din Colectiv

spot_img

Un medic care este de gardă la Spitalul Universitar de Urgenţă scrie, pe pagina sa de Facebook, că tinerii răniţi în incendiul din club au răni grave şi respiră încă fumul adus odată cu ei.

Medicul Ina Petrescu precizează că a fost cea mai grea gardă din experiența sa, în care a făcut față unor emoții greu de suportat.

„M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Astă noapte am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia, dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei”, scrie dr. Ina Petrescu.

Medicul se arată impresionată de efortul colegilor ei care au venit de bunăvoie de acasă. „Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale. Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată”, scrie doctorul.

Dr. Ina Petrescu dă asigurări familiilor tinerilor care se află la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti că medicii vor face tot ce este omeneşte posibil ca aceştia să se întoarcă acasă.

Olimpia Diaconiuc