0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:18
No menu items!

Mesajele Comisiei Europene şi Consiliului Uniunii Europene, de Ziua Națională a României

spot_img

Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene au transmis mesaje de felicitare cu ocazia zilei Naționale a României, pe rețelele de socializare. 

”La mulţi ani de Ziua Naţională, România! La mulţi ani, România!”, se arată pe pagina de Facebook a Excutivului comunitar.

”Astăzi sărbătorim alături de prietenii noştri români şi de Comisia Europeană în România”, au adăugat reprezentanții instituției. Mesajul vine însoțit de imagini reprezentative țării noastre și de un articol informativ.

Consiliul Uniunii Europene ne-a transmis felicitări cu ocazia zilei naționale printr-un clip simpatic distribuit pe Facebook. Acesta cuprinde mai multe informații despre România, conform Antena 3.

La început, repezentanții instituției au explicat în engleză semnificația celebrei expresii românești ”struțo-cămilă”.

Ulterior, sunt prezentate date cu privire la aderarea la UE, faptul că România are cel mai rapid internet în bandă largă dintre țările din blocul comunitar sau că prima femeie neurochirurg din lume a fost o româncă.

Nu sunt uitate nici performanțele sportive: primul și ultimul 10 ”curat” la gimnastică aparțin României, prin Nadia Comăneci -1976 și Lavinia Miloșovici – 1992, dar nici cele din lumea medicală: prima femeie neurochirurg din lume a fost o româncă, dr. Sofia Ionescu-Ogrezeanu.