Mesajele Administrației Prezidențiale, în scandalul politic al momentului

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, o serie de mesaje legate atât de anchetarea lui Liviu Dragne de către DNA, cât și de anunțata moțiune de cenzură a PNL.

Astfel, Mădălina Dobrovolschi, nu a dorit să facă foarte multe comentarii pe marginea noului dosar deschis de DNA pe numele lui Liviu Dragnea. Ea a ținut să precizeze, însă, că “statul paralel” nu există. „Referitor la acest subiect, aș face o singură precizare pe care cu toții o cunoașteți, și anume, faptul că președintele României, Klaus Iohannis, își dorește o justiție independentă și puternică. Beneficiarul unei justiții independente și puternice este societatea. Mai mult de atât nu este de adăugat”, a spus Mădălina Dobrovolschi marți, la Palatul Cotroceni, într-o declarație de presă.

În România nu există un stat paralel, această formulare e o invenție a celor care au probleme cu Justiția. Un beneficiar real al unui sistem sănătos – atunci când vorbim despre stat de drept, despre o Justiție puternică și independentă – este societatea“, a transmis Dobrovolschi.

Întrebat dacă a existat o discuție între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis după evenimentele de ieri, purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat: „Dacă îmi permiteți, nu voi face precizări suplimentare despre acest subiect. Dacă ar fi existat o discuție oficială, cu siguranță s-ar fi aflat pe agenda publică și v-ar fi fost comunicată.”
 
Prin vocea purtătorului de cuvânt, Administrația Prezidențială și-a exprimat opinia și în cazul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, anunțată de președintele PNL, Ludovic Orban.

“Domnul presedinte își dorește ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate, pentru că, în centrul preocupărilor, se află cetățeanul român care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluție pozitivă. Luptele politice își au locul în altă parte”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.

R.D.

NICIUN COMENTARIU