23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:46

Meryl Streep şi Stevie Wonder, decoraţi de Barack Obama

spot_img

Meryl Streep şi Stevie Wonder se află printre cele 19 personalităţi care vor fi decorate în 2014 cu Medal of Freedom

 medalia libertatii- Obama

Actriţa Meryl Streep şi cântăreţul Stevie Wonder vor fi decoraţi cu Medalia pentru Libertate de către preşedintele american Barack Obama, într-o ceremonie ce va avea loc la Casa Albă pe 24 noiembrie, pentru contribuţia lor la securitatea şi interesele Statelor Unite, informează contactmusic.com.

Meryl Streep şi Stevie Wonder se află printre cele 19 personalităţi care vor fi decorate în 2014 cu Medal of Freedom (Medalia pentru Libertate, n.r.). Vedetele au fost nominalizate de preşedintele american Barack Obama, luni, pentru primirea celei mai importante distincţii civile acordate de preşedinţia americană. Aceste distincţii sunt oferite pentru contribuţii aduse intereselor naţionale sau celor privind securitatea Statelor Unite ale Americii.

Pe lângă Streep şi Wonder, medalia va fi acordată şi compozitorului şi dramaturgului Stephen Sondheim, jurnalistului Tom Brokaw, actriţei Marlo Chomas şi scriitoarei de origine chiliană Isabel Allende.

Medaliile vor fi decernate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 24 noiembrie la Casa Albă, în Washington.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul “Doamna de Fier/ The Iron Lady”. Actrița are, în total, 18 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2014, pentru evoluţia sa din filmul “Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County”.

Stevie Wonder, în vârstă de 64 de ani, renumit pentru piesele de succes “Superstition”, “I Just Called to Say I Love You” şi “My Cherie Amour”, este considerat o veritabilă legendă a muzicii soul.

Stevie Wonder a orbit la puţin timp după naştere. El a învăţat să cânte la muzicuţă, pian şi tobe încă de la vârsta de nouă ani. De-a lungul carierei sale, Stevie Wonder a avut 32 de piese ajunse pe primul loc în clasamentul R&B din SUA, a câştigat 25 de premii Grammy şi a vândut peste 100 de milioane de discuri.