10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:37
No menu items!

Mersul nesigur poate fi un semn al demenței

spot_img

Creierul nu este responsabil doar de performanțele intelectuale ci și de controlul proceselor motorii

mersul pe jos

Un mers instabil ar putea fi semnul inițial al unui risc crescut de demență, împreună cu alte simptome, cum ar fi declinul general al condiției fizice, căderile și alte dificultăți motorii, notează agenția DPA.

Conform profesorului de geriatrie Reto Werner Kressig, de la Universitatea din Basel (Elveția), mersul nesigur reprezintă un indicator al iminenței apariției demenței. Concluziile sale sunt legate de studiul mersului persoanelor vârstnice pe un covor special în care au fost încorporați senzori care să măsoare eventualele abateri de la cursul drept.

Potrivit studiului, pacienții al căror mers nesigur s-a accentuat pe perioada testului pe covor, întâmpină un risc mai ridicat de a suferi de demență.

Creierul nu este responsabil doar de performanțele intelectuale ci și de controlul proceselor motorii, a reamintit profesorul Kressig.

Diagnosticarea precoce a demenței necesită nu numai măsurarea performanțelor creierului, dar și urmărirea modificărilor apărute la nivelul abilităților motorii ale pacienților, concluzionează studiul, potrivitDPA.

C.A.